Šunkovar Toustovka mini - forma na domácí šunku

Kód: TOM
7 hodnocení
1 790 Kč –24 %
63085 tom sunkovar toustovka mini forma na domaci sunku
1 790 Kč –24 % 1 356 Kč
Skladem (11 ks)

Detailní informace

Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Doprava zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Poradíme s výběrem
Poradíme s výběrem
Jsme tu pro vás Po-Ne

Detailní popis produktu

Šunkovar Toustovka mini - Forma na domácí šunku

Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou a kvalitní domácí šunku bez éček . Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku  je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku.

Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní český výrobek.

 

Parametry:

  • Forma na cca 1,3 kg šunky
  • Kvádrový tvar: 140 × 95 × 105 mm
  • Hmotnost formy: 1,42 kg
  • hloubka 105mm

Tip na kvalitní domácí šunku:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

Nevyplňujte toto pole:
V Avatar autora 28.2.2024 09:27
Nejlepší obchod s šunkovary na trhu! ..Tahle toustovka je skvělá ..děláme v tom pořád.
Odpovědět
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz