Šunkovar Debrecínka speciál - forma na domácí šunku

Kód: DM II
1 hodnocení
2 400 Kč –12 %
63358 dm ii sunkovar debrecinka special forma na domaci sunku
2 400 Kč –12 % 2 099 Kč
Skladem (17 ks)

Detailní informace

Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Doprava zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Poradíme s výběrem
Poradíme s výběrem
Jsme tu pro vás Po-Ne

Detailní popis produktu

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty

Tato uzenářská forma je ideální pro přípravu domácí dušené šunky, debrecínky a podobných produktů. Je vyrobena z kvalitní silné slitiny hliníku, což zajišťuje její dlouhou životnost a odolnost. Forma je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.

Technické parametry:

  • Název: Šunkovar Debrecínka speciál - forma na domácí šunku
  • Kapacita: Forma na cca 3,0kg šunky
  • Tvar: Oválný tvar s průměrem 120mm
  • Délka: 275mm
  • Hmotnost formy: 2,63kg
  • Vyrobeno: V ČR
  • Certifikace: Certifikováno pro styk s potravinami

Tato uzenářská forma je skvělým nástrojem pro každého, kdo chce připravit domácí uzeniny. 

Tip na kvalitní domácí šunku:

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

Nevyplňujte toto pole:
P Avatar autora 28.2.2024 09:23
Zdaleka nejlepší Šunkovar co jsem kdy měl...profesionální produkt a obchod super.
Odpovědět
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz