Šunkovar Debrecínka malá - forma na domácí šunku

Kód: 15269
Akce Výprodej
1 hodnocení
2 250 Kč –16 %
Šunkovar Debrecínka malá - forma na domácí šunku
2 250 Kč –16 % 1 869 Kč
Skladem (3 ks)

Detailní informace

Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Doprava zdarma
Při nákupu nad 3000 Kč doprava zdarma !
Poradíme s výběrem
Poradíme s výběrem
Jsme tu pro vás Po-Ne

Detailní popis produktu

Detailní popis produktu

Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek
• Šunkovar Debrecínka malá - forma na domácí šunku
• Forma na cca 2,5kg šunky
• Oválný tvar průměr 100mm
• Délka 275mm
• Hmotnost formy 2,28kg
• Vyrobeno v ČR
• Certifikováno pro styk s potravinami

Tip na kvalitní domácí šunku!

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahradit 10 g řeznické rychlosoli - pragandy)
  • Lžička cukru nebo medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky (cca 1-1,5 cm). Z těchto kostek rozemelte nebo pokrájejte 5 kostek najemno a poté je promíchejte se solí.
  2. Přidejte med nebo cukr a důkladně promíchejte.
  3. Nyní je důležité maso kvalitně promíchat! Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu.
  4. Postupně přidávejte vodu po troškách. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit silně lepící hmota. Vydržte a míchejte alespoň 30 minut. Rukama promícháte maso daleko lépe, ale můžete použít i domácího robota.
  5. Důkladně promíchanou hmotu dejte do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.
  6. Konečná příprava a doba vaření:
    • Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.
    • Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.
    • Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90 minut odpočinout.
    • Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně. Udržujte teplotu vody v rozmezí 75 - 80 stupňů. 1 kg masa se vaří přibližně 90 minut.
  7. Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté ji vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.

TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku! 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz